Een droom die in duigen valt…

Ik ben in de studio aan het opruimen  en het valt mij zwaar. Al die spulletjes aangeschaft om mijn droom waar te maken , mijn droom na te leven. Ik laat van alles door mijn handen gaan , kijk rond en de tranen prikken in mijn ogen en even later rollen de tranen over mijn wangen . Herinneringen aan fotoshoots komen boven gezweet bij boven de 30 graden voor een kinderfeestje , eindeloos geduld moeten hebben met een 1 jarige die echt niet bleef stil zitten, zoveel mooie momenten en het is er niet meer…. Niet alleen in de studio maar ook buiten zoveel mooie kinderen op de foto gezet.

De droom die in duigen gevallen is..niet omdat ik het zelf wil maar omdat het niet gaat.  De wil en de inzet is er meer dan 100 procent het was mijn droom… je leest vaak volg je hart en je droom en dat heb ik gedaan maar het is niet gelukt.

Ik heb geen klanten en geen klanten betekent geen omzet. De belasting zegt logisch mevrouw u moet winst maken u kunt niet leuk blijven aftrekken van de belasting.. Het is een hele zware keuze en in mijn hart wil ik dit niet. .Fotograferen is mijn leven , mijn passie maar als de klanten weg blijven… Misschien heel naïef altijd gedacht dat ik best mooie foto;s maak en ik vind dat nog steeds alleen denkt de wereld er anders over… Ik heb veel geprobeerd om het van de grond te krijgen maar het is niet gelukt en op een gegeven moment zit je in een cirkeltje je wilt jezelf verbeteren maar de financiële middelen ontbreken.. .

Ik stop niet met fotograferen maar het is en wordt anders en dat is gevoelsmatig…

Binnenkort mij na 7 jaar uitschrijven bij de Kamer van Koophandel en wat daarna … geen maar dan ook totaal geen idee….

Advertenties

2 reacties op ‘Een droom die in duigen valt…

 1. Wat een ontzettend moeite beslissing lijkt me! Ik vind dat je geweldige foto’s maakt en ben ook heel blij met de foto’s die je de afgelopen jaren van mij en van ons hebt gemaakt!!!

  Liefs,
  Suzanne

 2. Dit is inderdaad een hele zware beslissing.
  Maar dit wil nog niet zeggen dat je moet stoppen.
  Ik zou dit zeker niet doen als ik jou was, je levert mooie foto’s af en blijf dit doen.
  Je kunt altijd dit nog blijven doen,, en eventueel de netto inkomsten opgeven als inkomsten overige arbeid.
  Zi9jn er vele die zo werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s