Het mag weer…

Het was eindelijk weer zo ver : de tulpen stonden in bloei !

Op Koningsdag zijn we naar de Noordoostpolder gereden op zoek naar de mooie velden.

Het duurde even voordat we een mooi veld gevonden hadden . Veel boeren waren al bezig om te tulpen te koppen.  Ik ben kieskeurig , ik vind niet elke tulp geschikt om te fotograferen. Een tulp moet mooi van kleur zijn ,al is een witte tulp ook prachtig maar ook het zonlicht moet er goed door kunnen schijnen zodat je details kan zien.

Na wat zoeken hadden we een prachtig veld gevonden met donkerroze tulpen , prachtig om te zien.  Er waren twee jongetjes met een kar die probeerde tulpen te verkopen als zakcentje. Op een gegeven moment vraagt het jongetje waarom ik toch elke tulp fotografeer 😉

Ook was er een mevrouw die zich afvroeg wat er nou zo interessant is aan de onderkant van de tulp nadat ze mij in een vreemd positie had zien liggen. Ik heb het geprobeerd uit te leggen maar volgens mij begreep ze het niet , ik had nog willen zeggen kijkt u maar eens naar mijn foto’s.

Gelukkig zijn er ook hele aardige mensen een meneer zei , toen hij mij zo op de grond zag liggen : dit is al een foto waard.

En nog een meneer die vond dat ik de winnende foto ging maken zonder dat hij mijn foto’s had gezien maar u doet zoveel moeite zei deze meneer.

Elk jaar is er een tulpenfotowedstrijd ( zie hier ) en elk jaar doe ik mee , ik heb nog niet gewonnen maar wat nog niet is kan nog komen.

Geniet mee van de foto’s. Zie ook mijn website

 

IMG_0459ab

IMG_0721ab1

IMG_0488a

 

 

 

 

 

IMG_0804a

 

\

 

 

 

 

 

IMG_0729a\

 

 

IMG_0331a

tulp4a

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s