Denemarken

Onlangs ben ik , samen met Arjan , op vakantie geweest naar Denemarken. Ik was er nog nooit geweest maar wilde altijd al op vakantie naar een Scandinavisch land.

Wat een prachtig land !

We hadden een huisje gehuurd in Seeland wat ook een prachtig huisje was met heel veel ramen en dus veel licht. We zaten vlak bij het strand , vooral in de avond en een keer in de vroege ochtend zijn we daar naar toe geweest. Seeland is een prachtig gebied. We boften ook erg met het weer , we hebben een keer wat regen de gehad de rest van de week scheen de zon.

We hebben heel veel gezien. Uiteraard de witte krijtrotsen in,  Mønts Klint,  maar ook de kust plaatsjes Gilleleje & Tisvildeleje , we hebben de Margriet route een stuk gereden waardoor je op plekken komt waar je normaal niet zo gauw komt. We zijn in Roskilde geweest en een bezoek gebracht aan het Vikingmuseum. We zijn in  Kopenhagen geweest , eerst een bezoek gebracht aan de zeemeermin waar het zo belachelijk druk was , busladingen vol met mensen die allemaal een foto wilde maken dat hoeft het voor mij niet meer.  Kopenhagen zelf was mooi maar ik vond het te druk , zeker als je de afgelopen dagen rust en ruimte bent gewend. Ik denk dat een weekendje Kopenhagen leuker is . We zijn op de uiterste puntjes van Seeland geweest, waar veel stenenmannetjes stonden.  Veel gereden en ons verwonderd over de mooie natuur , de mooi luchten. De Denen zijn bijzonder vriendelijk en behulpzaam.

Ook zijn we met de boot in Helsinger naar Zweden geweest. Althans het was de bedoeling dat we in Zweden even gingen rond kijken en dan weer terug.  Na een hilarische tocht met een invasie van Chinezen die allemaal selfie aan het maken waren op het dek en dan niet een nee wel tientallen foto’s en alleen met zichzelf bezig waren zodat je onder voet gelopen werd , liepen we naar de uitgang . Echter we zagen dat er paspoortcontrole was en tsja de paspoorten lagen in de auto niet aan gedacht Zweden is toch ook een Europees land. We dachten dan lopen we weer terug de boot op en gaan weer naar Denemarken maar dat ging niet want alles was dicht. Dan maar schoorvoetend melden. Een hele aardige douanebeambte die ons heel vriendelijk te woord stond en zei dat we niet verder mochten . Er moest een hele procedure in werking worden gesteld , formulieren moesten worden ingevuld waarop vermeld stond dat we niet bekend waren 🙂  Ondertussen was de volgende boot al gearriveerd en we hadden nog al wat bekijks.

Toen het officiele gedeelte klaar was , de beambte bleef maar zeggen hoe vriendelijk Zweden zijn en hoe mooi het land is bang dat we nooit meer in Zweden kwamen haha, werden we onder politie begeleiding terug gebracht , daar moesten we wachten ook weer bekijks en werden we goed in de gaten gehouden of we niet toch stiekem weg rende. We hoefden geen kaartje te kopen dat was onderdeel van de procedure dat Zweden ons kaartje betaalde. Eenmaal op de boot grapte we nog , stel dat we in Denemarken ook ons paspoort moesten laten zien dan bleven we heen en weer varen maar gelukkig konden we daar gewoon van boord.  We hebben wel gevraagd waarom hangt er geen bord in Denemarken dat je je paspoort nodig hebt in Zweden , dat was de douanebeambte ook met ons eens , het was ook een discussie tussen Zweden en Denemarken elke keer omdat we zeker niet de enige waren die dit overkwam maar om de een of andere vage reden deden de Denen dat niet. Het was jammer om niet even van boord te zijn geweest in Zweden maar we konden er wel om lachen.

Kortom we hebben een geweldige week gehad in Denemarken die te kort was. We komen zeker nog een keer terug maar dan langer.

IMG_4216a1jpgIMG_3871aIMG_3874aIMG_3914aIMG_3943aIMG_4157aIMG_4160aIMG_4211a1IMG_4216aIMG_4222a1IMG_4266aIMG_4400aIMG_4445aIMG_4541a

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s